Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 05.09.2016. 14:22

(izmjena) Obavještenje prevoznicima o usaglašavanju redova vožnje (septembar 2016. godine)

Izvor: Akta.ba, 01.09.2016.

Obavještenje: Objava međunarodnog reda vožnje sa ispravkom koji je početno objavljen na web stranici Komore dana 07.05.2015. godine (pod oznakom maj 2015.)

 

Obavještavamo prijevoznike u Bosni i Hercegovini da je na web stranici Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine http://komorabih.ba/prijedlozi-redova-voznje/, objavljen međunarodni red vožnje sa ispravkom, koji je početno objavljen na web stranici Komore dana 07.05.2015. godine (pod oznakom maj 2015.), a za kojeg je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine utvrdila da ne ispunjava uslove propisane Pravilnikom, te podnosiocu zahtjeva poslala Obavijest o otklanjanju nedostataka na redu vožnje. Redu vožnje sa ispravkom dodijeljena je ista početna oznaka uz dodatak ,,-lSP,,.

Na prijedlog reda vožnje sa ispravkom prijevoznici mogu uložiti pisani prigovor Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, u pogledu usklađenosti njegovih minimalnih vremena s registriranim redovima vožnje za koje podnosilac prigovora posjeduje važeću dozvolu ili važeće rješenje o usklađenosti reda vožnje iz člana 10. stav 1) Pravilnika o usklađivanju i registraciji međunarodnih i međuentitetskih autobuskih redova vožnje („Službeni glasnik BiH“, br. 77/14 i 7/15), u roku od 15 dana od dana objave na službenoj web stranici Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Za podnošenje prigovora prijevoznici mogu koristiti „Obrazac prigovora prijevoznika OB-750-99 ”

Uz pisani prigovor na prijedlog reda vožnje prijevoznik je obavezan dostaviti ovjerenu kopiju važeće dozvole Ministarstva sa ovjerenom kopijom pripadajućeg registrovanog međunarodnog reda vožnje ili kopiju važećeg Rješenja o proglašenju reda vožnje usklađenim iz člana 10. stav (1) Pravilnika i dokaz o uplati naknade u postupku prigovaranja.

Prijevoznik koji je uložio prigovor na početni prijedlog reda vožnje (npr. početna oznaka od 07.05.2015. godine A-603/15 – sadašnja oznaka A-603/15-ISP), ukoliko ostaje pri prigovoru, dužan je Komori dostaviti obnovljeni prigovor, pri čemu nije dužan uplatiti naknadu za rješavanje prigovora u ponovljenom postupku, po istom predmetu.

Prigovore sa pripadajućom dokumentacijom prijevoznici dostavljaju putem pošte ili ličnom dostavom, na sljedeću adresu:

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine

Branislava Đurđeva 10

71000 Sarajevo

 

U skladu sa odredbama Odluke o naknadi u postupku usklađivanja autobuskih redova vožnje (Broj: 01-2-1611-5/14, od 21.10.2014. godine), prilikom podnošenja prigovora na predloženi red vožnje, podnosilac prigovora je obavezan uplatiti naknadu u iznosu od 100 KM za podneseni prigovor po svakom redu vožnje na koji se prigovara.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: